Termeni si Conditii

1.Termeni si definitii

Spera SH – Este denumirea comerciala a societatii SC SPERA SH IMPEX SRL, persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul in Dej, jud.Cluj
Vanzator – Societatea comerciala SC SPERA SH IMPEX SRL
Cumparator – Orice persoana fizica sau juridica care achizitioneaza prin intermediul platformei www.spera.ro
Bunuri si servicii – Orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Contract – O comanda efectuata de Cumparator si confirmata de catre Vanzator.

2. Documente contractuale

Prin plasarea unei comenzi pe site-ul spera.ro sau telefonic cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail sau telefonic) prin care vanzatorul is deruleaza operatiunile.
Comanda este compusa din urmatoarele documente:

a. Comanda (in care se mentioneaza clar datele de facturare necesare cat si cele de livrare) si conditiile sale specifice.

b. Specificatiile cumparatorului (daca este cazul)

c. Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

3. Extinderea obligatiilor Vanzatorului

. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat
Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea “contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4. Proprietate intelectuala / Drepturi de autor

Intregul continut al site-ului spera.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, e-mail-uri, software, scripturi si alte date se afla in proprietatea SC SPERA SH IMPEX SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr.8/1996) privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea orcarui element mentionat mai sus fara acordul scris al societatii SC SPERA SH IMPEX SRL se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Este permisa folosirea site-ului spera.ro numai in limitele mentionate de catre operator in documentele puse la dispozitie pe site-ul sau (Termeni si Conditii).
In cazul in care constatati o incalcare a drepturilor de autor va rugam sa ne contactati la office@spera.ro.

5. Politica de confidentialitate

COLECTAREA SI UTILIZAREA DATELOR PERSONALE
Datele personale reprezinta acele informa?ii ce va identifica, cum ar fi numele, email-ul sau adresa po?tala. SPERA SH SRL nu colecteaza aceste informa?ii decât daca le oferi?i (spre exemplu la înscrierea la newsletter, daca participa?i la un concurs, la un sondaj) ?i va da?i acordul pentru folosirea lor. Salvam, utilizam sau transferam datele personale numai în conformitate cu acordul dumneavoastra ?i cu specificul situa?iei date (pentru a va raspunde la întrebari, pentru a va îndeplini o cerere, pentru a va informa rezultatul unui concurs).
Pentru a realiza acest lucru, este posibil ca SPERA SH SRL sa transfere aceste date catre alte companii sau catre furnizori externi de servicii.
Oferim datele necesare unor terti numai în cazul în care trebuie sa folosim sub-furnizori sau agenti pentru a putea îndeplini serviciile solicitate de dumneavoastra. În astfel de situatii, partenerii nostri sunt obligati sa foloseasca datele în mod confidential, în conformitate cu prevederile obligatorii, si sa le stearga de îndata ce acestea nu mai sunt necesare.
Orice alt transfer de date personale, în situa?ii precum transferul datelor de logare pe site catre alte site-uri de servicii sau comunita?i sociale (Facebook, Twitter) necesita acordul dumneavoastra. Spera SH SRL garanteaza ca datele nu sunt vândute, închiriate sau schimbate. Va fi nevoie sa dezvaluim informa?ii despre dumneavoastra daca suntem obliga?i prin lege sau prin executoriu guvernamental.
UTILIZAREA DATELOR PERSONALE ÎN SCOPURI PUBLICITARE SAU DE MARKETING
Daca sunte?i de acord în mod special ca datele dumneavoastra sa fie utilizate în scopuri publicitare sau de marketing, acestea vor fi stocate ?i utilizate în acest sens (spre exemplu, pentru trimiterea unui newsletter, a unor mostre, pentru participarea la un concurs). Putem sa folosim datele pentru a analiza eficacitatea ?i pentru îmbunata?i calitatea serviciilor noastre de website, de publicitate, marketing, cercetare de pia?a ?i vânzari.
RETRAGEREA ACORDULUI
Pute?i sa va retrage?i complet sau par?ial acordul privind utilizarea datelor personale.
INFORMATII COLECTATE AUTOMAT
Atunci când accesa?i site-ul, informa?ii generale precum numele furnizorului de internet (de re?ea, numele firmei), site-urile pe care le-a?i vizitat anterior, ce a?i accesat pe site-ul nostru, data ?i ora la care a?i accesat, se vor salva automat.
Aceste informa?ii sunt colectate ?i analizate în forma anonima. Sunt utilizate numai pentru a îmbunata?i calitatea, con?inutul site-ului nostru ?i nu sunt transferate sau procesate mai departe de ter?e par?i.
COOKIE-URI
Pentru a facilita navigarea pe site folosim cookie-uri. Acestea reprezinta fisierele mici de text care pot fi stocate pe unitatea hard a unui vizitator ce va ofera posibilitatea de a avea propriile dumneavoastra setari pe site. Folosim cookie-uri pentru a în?elege mai bine cum este folosit site-ul ?i pentru a îmbunata?i navigarea. Cookie-urile ne ajuta, spre exemplu, sa determinam daca a?i mai vizitat site-ul nostru dau daca sunte?i un vizitator nou. Aceste cookie-uri nu stocheaza date personale. Puteti evita salvarea acestor cookie-uri pe hardul dumneavoastra prin modificarea setarilor browser-ului. Puteti afla cum puteti face acest lucru din instructiunile de utilizare oferite de catre producatorul browser-ului dumneavoastra.
COPIII
Nu ne angajam în colectarea de date personale ale copiilor. Daca descoperim ca asemenea date au fost transmise fara acordul parin?ilor sau al custodelui, le vom ?terge.
Securitatea datelor
Am implementat masuri tehnice ?i de organizare pentru a va putea proteja datele personale de codificare, furt sau acces neautorizat de catre ter?e par?i.
Actualizarea ?i modificarea informa?iilor
Este posibil sa efectuam modificari la nivelul condi?iilor legale fara ca acest lucru sa fie anun?at anterior. Va rugam sa verifica?i daca au aparut eventuale modificari la nivelul condi?iilor legale de care nu era?i la curent.


PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

1. Garantia societatii SPERA SH

Spera SH asigura, în conditiile legii, pastrarea confidentialitatii datelor cu caracter personal ale Clientului ?i respectarea dreptului acestuia la protectia vietii private, în privinta prelucrarii datelor cu caracter personal ale Clientului. Aceasta obligatie nu se aplica în cazul informatiilor dezvaluite deliberat de catre Client unor parti terte.

2. Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal

SPERA prelucreaza datele personale ale Clientului, în temeiul legii, cu buna-credinta, în scopuri legitime, pentru încheierea ?i executarea contractului, respectiv pentru furnizarea produselor alese de catre Client. Prelucrarea inseamna utilizarea, stocarea, afisarea, copierea, transmiterea, interpretarea, editarea si/sau distribuirea de informatii catre servere locale si/sau internationale. În conformitate cu dispozitiile legii privind protectia datelor personale, Clientul este de acord, explicit ?i fara echivoc, ca SPERA sa foloseasca datele cu caracter personal, pe care Clientul le furnizeaza la încheierea prezentului contract, pe teritoriul României, sa le transfere catre alti distribuitori ?i contractori locali cu care SPERA este în relatii contractuale, pentru realizarea obiectului acestui contract. Clientul întelege ?i este de acord ca manifestarea dreptului sau de opozitie este echivalent cu imposibilitatea prestarii serviciului de catre SPERA SH.

3. Procesarea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal reprezinta orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila (persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, în special prin referire la un numar de identificare sau la unul ori mai multe elemente specifice identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale).
Prelucrarea Datelor cu caracter personal: orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal prin mijloace automate sau neautomate, precum colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau, în orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, ?tergerea sau distrugerea datelor respective.

4. Dreptul persoanei vizate, respectiv drepturile prevazute de Legea 677/2001 ?i legea 506/2004, sunt urmatoarele:

dreptul de acces la date – orice persoana vizata are dreptul de a obtine, la cerere ?i în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu prelucrate de operator;
dreptul de interventie asupra datelor -orice persoana vizata are dreptul de a solicita, printr-o cerere întocmita în forma scrisa, datata ?i semnata, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ?tergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;
dreptul de opozitie – persoana vizata are dreptul de a se opune în orice moment, printr-o cerere întocmita în forma scrisa, datata ?i semnata, din motive întemeiate ?i legitime, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unor prelucrari sau sa fie dezvaluite unor terti;
dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale ?i dreptul de a se adresa justitiei, fara a aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plângere autoritatii de supraveghere în domeniu;
dreptul de a merge in instanta si a cere daune pentru încalcarea drepturilor in baza Legii 677/2001;
persoana in cauza poate cere, gratuit, in scris, in orice moment, ca datele sale personale sa nu mai fie procesate;
dreptul de a cere SPERA sa inceteze sa mai trimita clientului mesaje promotionale. Clientul va fi informat in legatura cu efectuarea schimbarilor in optiunile sale privind datele sale personale, in termen de 15 zile de la data comunicarii schimbarilor respective catre SPERA.